Zirkonyum Kaplama
Zirkonyum diş, dişlerinde kırıklar oluşmuş, çatlamış veya aşınmış dişlere sahip hastalarımız için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kullanılan porselen alaşım malzemesinden dolayı bu ismi almıştır.
Zirkonyum Kaplama Öncesi ve Sonrası Örnekleri
Aşağıda, zirkonyum kaplama tedavisi görmüş bazı hastalarımızın tedavi öncesinde ve sonrasında çekilmiş fotoğraflarını inceleyebilirsiniz. Kendi probleminize en yakın olan hastayı inceleyerek, tedavi sonrasında sizi nasıl bir gülüşün beklediğini görebilirsiniz.
Zirkonyum İle Kaplama
Buraya metin gelebilir.Zirkonyum İle Kaplama
Buraya Metin gelebilir.Zirkonyum İle Kaplama
Buraya Metin gelebilir.İleri derece çapraşık dişler üzerinde yapılacak gülüş tasarımlarında da istenen sonuca ulaşabilmek için zirkonyum diş kaplama tedavisi tercih edilir.
Hasta Deneyimleri
Video Yorumlar
Google Yorumları
Muhteşem Değişim
Zirkonyum Kaplama Nedir?
Zirkonyum Diş Kaplama işlemi, dişinizin veya implant’ınızın üzerine seramik kaplamalar kullanılarak yapılan bir gülüş tasarım yöntemidir. Bu işlemde dişler belirli bir oranda törpülenerek küçültülür ve zirkonyum alaşımlı seramik kaplama ile çepeçevre kaplanır. Bu yüzden halk arasında tam porselen kaplama olarak da bilinir.
Dişleri çatlamış, kırılmış veya yıpranmış hastalarımızın gülüşlerini geri kazanmak için bu gülüş tasarım yöntemi sıklıkla tercih edilir. Zirkonyum diş kaplama yöntemini ön plana çıkaran bir diğer unsur ise sert malzemelerden üretilmesi sayesinde daha dayanıklı olmasıdır. Dayanıklılığı sayesinde çoğu hastamızda gördüğümüz ortak sorunlardan olan diş gıcırdatmaya ve geceleri diş sıkmaya karşı daha iyi bir çözümdür. Ayrıca fazla çapraşık dişlere yapılan gülüş tasarımı işleminde de zirkonyum kaplama tercih edilir.
Zirkonyum Kaplama Hangi Durumlarda Yapılabilir?
Zirkonyum kaplama yaptıranların profiline baktığımızda, diş problemleri yaşayan ve estetik bir çözüm arayan her yaştan hasta bu tedaviyi tercih etmektedir. Eğer siz de
- Diş kaybından muzdaripseniz,
- Köprü diş yaptırmak istiyorsanız,
- Ön dişlerinizde fazla çapraşıklık sorunu varsa,
- Metale alerjiniz varsa,
- İmplant üzerine gülüş tasarımı yapılacaksa.
Zirkonyum Diş Kaplama sizin için en iyi çözüm olabilir.
Muayene İçin Lütfen Formu Doldurun.
Zirkonyum Kaplama Hangi Durumlarda Uygulanmaz?
Bazı durumlarda zirkonyum kaplamanın yapılmasına gerek yoktur. Dişlerdeki hasar ve sorunların az olduğu durumlar buna örnektir. Ayrıca Zirkonyum kaplama sadece mecbur kalındığında yapılan bir tedavi olarak düşünülmelidir. Gülüş tasarımı sırasında sağlıklı dişleri mümkün olduğunca korumak, diş hekimliği etiği açısından şarttır. Buna minimal invaziv diş hekimliği denir.
Eğer dişlerinizin durumu genel olarak iyiyse, fakat dişlerinizin renginden memnun değilseniz veya dişlerinizin şeklinde küçük değişiklikler arıyorsanız, Laminate Veneer Diş Kaplama sizin için daha iyi bir çözüm olabilir. En doğru tedavi yöntemini belirlemek için uzman bir hekimden görüş almayı unutmayın.
Zirkonyum Kaplamanın Avantajları Nelerdir?
Zirkonyum kaplama özellikle eski tip metal alaşımlı kaplamalara kıyasla birçok avantaja sahiptir. Bu avantajlar:
- Metal bazlı seramik restorasyonlara kıyasla üstün estetik sonuçlar sağlar.
- Doğal diş yapısından ayırt edilemeyecek gerçekliktedir.
- Uygun fiyatları ile ön plana çıkar.
- Işığın geçmesine izin veren seramik sayesinde daha doğal ve estetik görünüme sahiptir.
- Metal alerjisi olan hastalar için güvenlidir.
Zirkonyum Kaplamanın Dezavantajları Nelerdir?
Zirkonyum kaplamaların temel olarak iki dezavantajı olduğu söylenebilir. Ancak bu dezavantajlar uygulamadaki maharet ile ortadan kaldırılabilir.
Dişlerin Törpülenmesi
Zirkonyum diş kaplamanın en belirgin dezavantajı, laminate veneer dişlere kıyasla dişlerin törpülenme miktarının fazla olmasıdır. Ancak bu törpüleme kararının, uzman hekim muayenesi neticesinde, başka yöntem ile tedavi mümkün olmadığında verilen bir karar olduğunu unutmamak gerekir.
MDC Dent olarak minimal invaziv diş hekimliği standartlarını sıkı bir şekilde uyguluyoruz. Hastalarımıza sadece diş sağlığı için gerekliyse, zirkonyum kaplama veya tam porselen kaplama yapılmasını tavsiye ediyoruz. Eğer hastanın dişleri sağlıklı ise ve çok çapraşık değilse, hastayı kozmetik prosedürler için her zaman EMAX Laminate Veneer tedavisine yönlendiriyoruz.
Daha Az Estetik Görünüş
Bazı hastalarımız zirkonyum kaplama dişlerin porselen kaplama veya laminate veneer dişe göre daha az estetik göründüğünü düşünmektedir. Ancak bu düşünce gerçeği yansıtmamaktadır.
Zirkonyum kaplama tedavisi temelde iki amaçla kullanılır: birincisi sağlıksız ve kırık dişleri tedavi etmek, ikincisi ise tüm dişlere bir ahenk katarak gülüşünüze estetik bir görünüm vermek. Hastaların genel beklentisi sağlıksız dişleri düzeltmek olduğu için çoğu klinik ve laboratuvarda estetik sonuç göz ardı edilebilir.
Ancak tecrübeli ve yetenekli bir diş ekibi tarafından restorasyon yapıldığında, zirkonyum kaplamalar ile estetik bir sonuç elde etmek mümkündür. Bu nedenle MDC Dent’in zirkonyum kaplamalarının laminate veneer veya porselen kaplamalara göre hiçbir dezavantajı yoktur. Klinik bünyesinde çalışan seramikçilerimiz ve tasarımcılarımız gülüşünüze estetik bir görünüm vermek için uzun saatler boyunca çalışırlar.
Aşağıdaki iki fotoğrafta zirkonyum kaplamaları EMAX laminate veneer’den ayırt etmenin mümkün olmadığını görebilirsiniz.
Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır? (Tedavi Aşamaları)
Genel olarak bir zirkonyum diş kaplama tedavisi, üç-dört randevu gerektirir.
Birinci randevuda;
- İlk aşamada, hastanın dertlerini dinledikten, isteklerini anladıktan ve kapsamlı bir değerlendirme yaptıktan sonra, kişiye özel gülüş tasarımını içeren bir tedavi planı hazırlanır.
- Sonra, zirkonyum kaplama tedavisi için hastanın dişleri kaplanacak boyutlara getirilir.
- Ardından hazırlanan dişlerin ölçüsü alınır. Bu ölçü, kaplama diş tasarım sürecine devam etmek için laboratuvara gönderilir.
- İlk randevuda dişlerinize geçici kaplamalar yerleştirilir. Kalıcı kaplamalar hazırlanıp hastanın ağzına yapıştırılana kadar bu geçici kaplamalar dişlerinizi korur.
Birinci randevu ve ikinci randevu arasında;
- Zirkonyum kaplamalar diş laboratuvarında tasarlanır ve hazırlanır.
- Kliniğin kendi laboratuvarı var ise, teknisyenler bu hazırlık sürecini 2-3 günde tamamlayabilir.
- Diş hekimi tasarlanacak dişleri harici bir laboratuvara göndermek zorundaysa, bu işlem birkaç haftayı bulabilir.
MDC Dent, kendi laboratuvarına sahip bir diş kliniğidir. Bu sayede gülüş estetiğinde hiçbir detay atlanmadan, hastanın talepleri doğrultusunda gerekli değişiklikler yapılarak en hızlı şekilde sonuca ulaşılır.
İkinci randevuda;
- Laboratuvar zirkonyum kaplama tasarımını tamamladıktan sonra hasta ikinci randevu için diş hekimine gider.
- Bu randevuda yeni zirkonyum kaplamaların ilk provası yapılır.
- Provada iki şey kontrol edilir: Birincisi hasta yeni dişlerini görür ve estetik açıdan fikirlerini ifade eder. İkincisi, diş hekimi kaplamaların dişlere tam oturup oturmadığını kontrol eder.
- MDC Dent’te bulunan laboratuvarımız sayesinde saatler içinde her türlü değişiklik yapılabilir ve dişleriniz yapıştırmaya hazır hale gelebilir.
- Yapılacak işlemler için gerekirse bir randevu daha ayarlanır. Gerekmiyorsa bu randevuda zirkonyum dişler cilalanır ve yapıştırılarak tedavi tamamlanır.
Üçüncü/dördüncü randevuda;
- Hastalar dişlerini 1-2 gün test ederek yeni dişlerinin ağızda nasıl hissettirdiğini keşfeder.
- Hasta, son bir kez dişlerin kapanışının ayarlaması için kontrole gelir ve gerekli küçük düzeltmeler tamamlanır.
- Hasta, hayalindeki gülüşe kavuşmuş olarak uğurlanır.
Zirkonyum Diş Ne Kadar Sürede Yapılır?
Zirkonyum diş kaplama tedavisinin ne kadar süreceği yapılacak işleme göre değişebilir. Bununla birlikte MDC Dent’te zirkonyum diş kaplama tedavisi genelde bir haftadan az bir sürede tamamlanmaktadır.
Zirkonyum Diş Ne Kadar Dayanır?
Zirkonyum diş kaplamaların ömrü yaklaşık 10-25 yıldır. Bu ömür, ağız hijyenine ne kadar özen gösterdiğinize bağlı olarak değişebilir.
Doğru diş bakımı ile zirkonyum kaplamalarınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Doğal dişlerinize zarar verebilecek herhangi bir şey kaplamalarınıza da zarar verebilir. Zirkonyum kaplama dişler çok dayanıklı restorasyonlar olsa da kötü diş hijyeni nedeniyle ömürleri kısalabilir.
Zirkonyum Kaplama Bakımı Nasıl Yapılır?
Doğal dişlerinize yaptığınız gibi zirkonyum kaplama dişlerinize de özen göstermelisiniz. Bu kapsamda günlük diş fırçalama ve diş ipi rutinleri devam etmelidir. Zirkonyum kaplamalar renk değiştirmez ancak dişlerinizi sağlıklı ve lekesiz tutmak için düzenli olarak diş hekiminize kontrole gitmeli ve diş temizliğinizi yaptırmalısınız.
Her gün diş ipi kullanmanız ve dişlerinizi (diş etiniz dahil) günde en az iki kez fırçalamanız gerekir. Kısacası doğal dişleriniz için olduğu gibi ağız hijyenine dikkat etmeniz gerekir.
Sert malzemeleri veya kuruyemişleri kabukları ile ısırmak zirkonyum dişlere zarar verebilir; bu nedenle sert malzemeleri ısırmaktan kaçınmalısınız.
Zirkonyum Dişler İleride Renk Değiştirir mi?
Zirkonyum diş kaplamalar renk değişikliğine karşı çok dayanıklıdır. Kahve, sigara, çay ve diğer renkli gıdaların tüketimi sonucunda dişlerin renklerinde bir değişiklik olmaz.
Zirkonyum Diş Kaplama Fiyat Aralığı Ne Kadardır?
Zirkonyum diş kaplama fiyat aralığı, hastanın dişlerinin durumuna, talebine ve uygulanacak tedavi yöntemine göre değişiklik gösterir. İhtiyacınız olan tedavinin fiyatını öğrenmek için randevu alarak bilgi edinebilirsiniz.