Implant Tedavisi
İmplant diş, eksik dişleri olan hastalarımızın gülüş tasarımında kullandığımız bir yöntemdir. Bu yöntemde eksik dişler yerine titanyum vida diş kökleri yerleştirilir ve üzerlerine zirkonyum kaplama yapılır. İmplant tedavisi tek diş implant ile yapılabildiği gibi, eksik dişlerin fazla olması durumunda 4 veya 8 implant diş üzerine gülüş tasarımı olarak da uygulanabilir.
Implant Tedavisi Örnekleri
Aşağıda bazı hastlarımızın fotoğraflarını görebilirsiniz. Hastalarımızdan bazıları tek diş implant tedavisi yaptırırken, bir kısmı da tüm ağız implant tedavisine ihtiyaç duymuştur.
İmplant Tedavisi
İmplant
İmplant Tedavisi
İmplant
İmplant Tedavisi
İmplant
Hasta Deneyimleri
Video Yorumlar
Google Yorumları
Muhteşem Değişim
İmplant Diş Nedir?
Günlük hayatta vidalı diş olarak da bilinen implant diş, eksik dişlerin yerinin tamamlanması için kullanılan bir yöntemdir. Gülüşünüzü mükemmelleştirmek için uyguladığımız bir yöntem olan implant diş aslında bir gülüş tasarımı tekniğidir. Tek fark, önce eksik dişin yerine titanyum bir vida diş takılması ve böylece üzerinde gülüş tasarımı yapılabilecek bir diş gövdesi elde edilmesidir.
Dişleri herhangi bir sebepten dolayı eksik olan veya sallanan hastalarımıza kaplama diş yapabilmek için öncelikle sabit bir kök varlığına ihtiyaç duyulur. İmplant vidaları sayesinde asgari miktardaki diş iskeleti oluşur. Daha sonra bu iskelet üzerine gülüş tasarımı yapılır.
Sağlıklı bir dişin köklerinin damakta sabit olması gibi, implant dişlerde de kök yerine titanyum vidalar kullanılarak aynı durum sağlanır. Daha sonra dişin görünen kısımları zirkonyum kaplama ile oluşturulur.
İmplant diş, diş sağlığı geri dönülmez şekilde bozulan hastalarımızda veya çekim sonucu dişi eksik olan hastalarımızda tercih edilen bir sabit protez yönetimidir.
- Eksik dişlerim var,
- Dişlerim sallanıyor,
- Hareketli damak kullanmaktan bıktım,
- Doktorum bende kemik erimesi başladığını söyledi,
şikayetlerinden biri veya birden fazlası sizde varsa implant diş sizin için doğru seçenek olabilir.
Tedaviye karar verildikten sonra öncelikle diş köklerinin olması gereken yerlere titanyum vidalar yerleştirilir. Bu vidalar çene kemiğine kaynayarak sanki bir diş kökü vazifesi görür.
Sonrasında, bu köklerin üstüne, tıpkı sağlıklı diş köklerine sahip ağızlarda yapıldığı gibi zirkonyum diş kaplaması ile gülüş tasarımı yapılır.
Muayene İçin Lütfen Formu Doldurun.
Diş İmplantı Kimlere Uygulanır?
1. Tek Diş Eksik Olduğunda İmplant Diş
Tek diş eksik olduğunda, en sağlıklı ve uzun ömürlü tercih implant diş tedavisidir. Hastanın eksik dişi neden kaybettiği, ne zaman kaybettiği, eksik diş olan bölgede implant ile entegre olabilecek yeterli kemik olup olmadığı gibi hususlar, tedavinin yöntemine ve seyrine etki eden faktörlerdir.
Tek dişin eksik olması estetik açıdan da problemler oluşturabilir. Ön bölgede eksik olan diş estetik açıdan kötü bir görüntü meydana getirir. Bu nedenle mümkün olması halinde eksik diş bölgesine implant yerleştirildikten sonra geçici bir diş yapılarak, sabit diş yapılana kadar kısmen estetik bir görüntü elde edilebilir.
Bununla birlikte eksik diş bölgesine kemik tozu kullanılması durumuna göre 2-6 ay içerisinde implant üzerine sabit diş yapılabilir.
Özellikle ön bölgede meydana gelen eksik diş tedavilerinde implant tedavisinin yanında, implantın üzerine yapılacak kaplamanın da estetik olması gerekir. Arzu edilen sonuca ulaşmak için zirkonyum kaplama tercih edilebilir.
2. Birden Fazla Diş Eksik Olduğunda İmplant Diş
Birden fazla diş eksik olduğunda kemiğin durumuna göre implant tedavisi uygulanabilir. Eğer eksik dişler yanyana ise, her bir eksik diş için bir adet implant yapılması mesafeler nedeniyle mümkün olmayabilir. Bazı durumlarda buna gerek de olmayabilir. Örneğin yanyana dört dişin eksik olduğu bir durumda 2 adet implant üzerine 4 adet zirkonyum kaplama köprü yerleştirilerek tedavi tamamlanır.
3. Tüm Dişler Eksik Olduğunda İmplant Diş
Hastanın diş eti sorunları ve çürükler nedeniyle tüm dişlerini kaybetmesi durumunda, hastanın konforlu bir şekilde hayatına devam edebilmesi maksadıyla tüm ağıza implant tedavisi tercih edilebilir. Bunun için ağızdaki kemiğin yatay ve dikey boyutlarının yeterli seviyede olması gerekmektedir.
Hastanın kemiğinin yeterli olmasına ve bütçesine bağlı olarak her bir çeneye 4-8 adet implant yapılarak en uygun tedavi yöntemi diş hekimi tarafından planlanır.
4. Uzun Süredir Damak Kullanan Hastalarda İmplant Diş
Damak hareketli bir protez türüdür ve dişlerin tamamının eksik olduğu durumlarda kullanılan bir yöntemdir. Ancak damağın hareketli olması nedeniyle, özellikle yemek yerken ve konuşurken sabit protezin sağladığı konfor sağlanamaz. Bu nedenle kemiğin yeterli olduğu durumlarda doğrudan implant tedavisinin yapılarak sabit protez kullanımına geçmek hayat konforu açısından daha iyi bir seçimdir.
Uzun süreli damak kullanımında kemik erimesi sonucu kemiğin yeterli olmaması mümkündür. Bu tür durumlarda ise kemik tozu eklenmesi, sinus lifting, kemik oluşumu (bone regeneration) ve ileri cerrahi tekniklerle (membran, pin kullanımı vb.) yeterli kemik seviyesine ulaşılarak implant tedavisi tercih edilebilir.
5. Kemik Erimesi Olan Hastalarda İmplant Diş
Kemik erimesi önemli bir sorundur. Kemik erimesinin birçok nedeni olabilir. Genelde kemik erimesine diş eti hastalıkları neden olmaktadır. Kemik erimesi olan hastalarda öncelikle rahatsızlığa neden olan unsurlar iyi analiz edilmelidir. Dişlere implant tedavisi uygulanmadan önce, eğer mümkünse kemik erimesini durdurarak dişleri kurtarmak etik açıdan ilk tercih olmalıdır. Eğer hastanın kemik erimesi ileri seviyede ise o zaman daha fazla erime meydana gelmeden implant tedavisi tercih edilebilir.
İmplant Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?
1. Klasik implant cerrahisi
Klasik implant cerrahisi, diş eti kaldırılarak implantın kemiğe yerleştirilmesi ve ardından gerektiği kadar dikiş atılarak bölgenin kapatılmasından ibarettir. Çok basit bir teknik gibi görünse de, öncesinde ameliyatı yapacak hekim tarafından fiziki muayene ile 3D/2D röntgenler üzerinden dikkatli bir planlama gerektirir.
Hastanın kemiğinin en iyi olduğu bölgeye daha önce belirlenecek sayıda, uzunlukta ve genişlikte implantlar, özel cerrahi aletler yardımıyla yerleştirilir. Cerrahın deneyimi ve el yeteneği, planlama ve ameliyat esnasında hassas bir şekilde implantın yerleştirilmesinde önemli rol oynar.
2. Kemik Tozu ile İmplant Diş Tedavisi
İmplant dişin kökünü teşkil eden vida titanyum malzemeden yapılmıştır. Bu vida hastanın ağızdaki kemiği ile kaynayarak uzun yıllar kullanabileceği dişlerin temelini oluşturur. Bir bina gibi, temelin sağlam olabilmesi için zeminin yani kemiğin yeterli olması gerekir. Bu nedenle zayıf kemiği olan hastaların ağzına, implant tedavisi öncesinde veya implant ameliyatı sırasında kemik tozu eklenir. Kemik tozları biomateryal bir malzeme olup, implantın kemikle entegre olması sürecinde ameliyat bölgesinde yeterli kemik oluşmasını sağlar.
Kemik oluşumu için ihtiyaç duyulan doku, mümkün ve yeterli olması halinde hastanın kendi ağzından özel teknoloji cihazlar yardımıyla elde edilebilir. Hayvan veya kadavradan özel teknolojilerle imal edilen medikal kemik tozları ile de kemik oluşumu desteklenebilir. Kemik tozunun miktarı, cinsi ve oluşturma yöntemi gibi hususlar cerrah tarafından ameliyat öncesinde planlanır.
3. Bir Günde İmplant Diş (Immediate Load)
Normal şartlar altında implant kökünün kemik ile entegre olması, yani kaynaması için belirli bir süreye ihtiyaç duyulur. Yapılan akademik çalışmalara ve klinik testlerine göre, implantın (vida) kemik ile entegre olması, yani kaynaması asgari 2 ay sürmektedir. Bu süre ardından implantın üzerine diş kaplama yapılabilir.
Bu iki aylık süre bazı hastaların özellikle ön bölgedeki dişler için haklı olarak estetik kaygılar duymasına sebep olur. İki aydan uzun bir süre dişsiz olmak hem estetik açıdan hem de yemek yeme konforu açısından sorunlar oluşturur. Bu nedenle implant firmalarının gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmaları sonucunda, 1 günde implantın üzerine diş kaplama yapılabilecek şekilde implantlar geliştirilmiştir.
İmplant yapıldıktan sonra, cerrah implant firması tarafından belirlenen kuvvet ölçümlerini yapar ve implantın kemikle bütünleşip bütünleşmediğini kontrol eder. Eğer yapılan ölçümler entegrasyonun yeterli seviyede olduğunu gösterirse, implantın üzerine diş kaplama yapılabilir.
Klasik yöntemlerin ihtiyaç duyduğu sürelerden daha hızlı şekilde uygulanan bu yöntemin dezavantajları zamanla ortaya çıkabilir. Bir günde implant yönteminde dikkate alınması gereken bir diğer nokta, tedavi bölgesindeki diş eti dokusunun zamana bağlı değişimidir.
İmplant her ne kadar hekim tarafından kemikle tam olarak bütünleşecek şekilde yapılsa da, implantın çevresindeki diş eti dokusunun şekillenmesi ve tam formunu alması zaman alır. Bu nedenle implantın üzerine hemen yapılacak kalıcı diş tasarlanırken, diş etinin sonradan alacağı form dikkate alınmaz. Dolayısıyla diş eti yeni formunu aldığında, diş eti ile yapılan diş kaplaması arasında boşluklar olabilir ve bu aralıklar nedeniyle gelecekte implant çevresinde kemik erimesi yaşanma ihtimali ortaya çıkar.
Yapılan araştırmalara göre, implantın yerleştirilmesinden hemen sonra diş yapılması implantın başarı oranını düşürmektedir. Bu sebeple öncelikli tavsiyemiz implant yapılan bölge üzerine herhangi bir baskı gelmemesi için kemiğin implantla bütünleşmesi sürecinde herhangi bir diş yapılmamasıdır. Bu konuda duyulan hassasiyet geçici diş yapılarak giderilir ve diş etinin formunu almasına kadar beklenir.
4. Rehberli İmplant Cerrahisi
İmplant tedavisi yapılacak hastanın kemiğinin zayıf olduğu, kemik boyunun sinüse veya sinire yakın olduğu veya implantın iki diş arasındaki dar bir yere yerleştirilmesi gerektiği durumlarda implantın doğru yere hassas bir şekilde yerleştirilmesi normalden çok daha zor ve önemli hale gelir. Bu ihtiyacı karşılamak ve implantın yerleştirme hassasiyetini artırmak için rehberli implant diş tedavisi kullanılır.
Bu yöntemle implant ameliyatı öncesinde, hastanın 3D tomografisi üzerinden bilgisayar ile hassas planlama yapılır ve ameliyat sırasında kullanılmak üzere bir rehber tasarlanır. Tasarlanan rehber sayesinde cerrah hassas bir şekilde implantı doğru yere yerleştirir.
Rehberli implant ameliyatı yöntemi, hassasiyeti yanında ameliyatın dikişsiz bir şekilde yapılmasına da olanak sağlar. Bu yüzden dikişsiz implant yöntemi olarak da adlandırılır. Bu durum hastanın ameliyat esnasında ve sonrasındaki konforunu artırır.
Her ne kadar zahmetsiz bir yöntem gibi görünse de, her hastanın durumu rehberli implant tedavisine uygun olmayabilir. Sizin için en uygun çözüm konusunda hekiminize danışmanızı tavsiye ediyoruz.
5. Sinus Lifting
Bazı hastalarda, üst çenede implantın entegre olabileceği yeterli dikey kemik mesafesi bulunmaz. Bu durumda sinüs lifting (sinüs kaldırma) ameliyatı yapılarak, sinüs üste doğru kaldırılır ve yerine boşalan bölgeye kemik dokusu veya kemik tozu ilave edilir. Ardından kemik oluşumunun gerçekleşmesi için asgari 6 ay süreyle beklenir.
Yeterli kemik oluştuktan sonra implantlar planlanarak oluşan kemiğin içine yerleştirilir. Müteakiben diş hekiminin karar vereceği süre kadar (asgari 3-6 ay) beklenerek implantların üzerine protez yapılması işlemine geçilir.
Sinus lifting cerrah tarafından hassas planlanması ve doğru materyallerle yapılması gereken bir işlemdir. Ancak hasta açısından bakıldığında, lokal anestezi altında olacağından hasta herhangi bir acı hissetmez. Hasta işlem sonrasında evine gidebilir. İlk bir kaç gün hafif şişlik ve kanama görülebilir. Özellikle dikişler alınana kadar hastanın hapşırma gibi dikişlere ve kemik dokusunun bütünlüğüne zarar verecek hareketlerden kaçınması tavsiye edilir. Hastaya ilave olarak antibiyotik, ağrı kesici ve işlem yapılan ağız bölgesinin hijyenik kalmasını sağlaması için ağız suyu verilebilir. Cerrahın belirttiği süre sonunda (genelde 7-10 gün) kliniğe tekrar gelerek dikişler alınır.
Sinus lifting, implantların yerleştirilmesi ve sabit protezlerin takılması süreci toplamda bir yıldan fazla sürebilir. Ancak sonrasında hastaya kazandırdığı uzun ömürlü sabit protez konforu nedeniyle bu zahmete değecek başarılı bir tedavi yöntemidir.
6. All on Four İmplant
Bazı hastaların çenelerindeki kemik yapısı, önlerde kuvvetli arkalarda ise daha zayıftır. Böyle durumlarda implantların arka çene bölgesine yerleştirilmesi için yeterli kemik bulunmaz.Her bir çeneye 4 implantın açılı bir şekilde yerleştirilmesiyle sabit protez için sağlam bir altyapı oluşturma yöntemine all-on-4 metodu denir.
Bu yöntem sayesinde normalde hareketli protez kullanan hastalar için sabit protez kullanabilme imkanı doğmuştur. All-on-four yöntemi artık kendini kanıtlamış ve sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Normal implant diş tedavisinden farklı olarak, implantlar damağa açılı olarak yerleştirilerek, sabit protezin arka bölgeye kadar uzaması sağlanır. Bu sayede hastaya 10-14 diş arasında bir sabit protez yapılabilir.
Hastanın arka bölgelerinde yeterli kemik bulunması ya da kemik tozu tedavisi ile kemik oluşumu şansının yüksek olması durumlarında, all-on-4 yerine klasik implant diş tedavisi tercih edilebilir.
7. Mini Dental İmplant
Mini implantlar 3 mm’den daha ince, konvansiyonel implantlara göre daha küçük, genelde total protezlerde kullanılan medikal materyallerdir. Klasik implantlara göre daha hızlı iyileşme sağlayan mini implantlar aynı zamanda daha az kemiğe sahip hastalarda da kullanılabilirler. En önemli dezavantajı ise normal implantlara göre diş sıkmasına ve yüksek kuvvete karşı dayanıklılığının daha az olmasıdır. Bu nedenle mümkün olan durumlarda standart büyüklükte implantların kullanılması tercih edilir.
İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
İmplant Tedavisi esnasında standart tedavi yönteminde yer alan işlemlere ek olarak bazı özel prosedürler de uygulanır. Genel olarak standart bir implant tedavisi şu aşamalardan oluşur.
- Hekim tarafından ilk muayene sonrasında implant sayısına göre ağız içi planlama yapılır.
- İmplantlar tek seansta ağız içine yerleştirilir. İmplant sayısına göre işlem 30 dk ile 3 saat arasında sürebilir.
- Bir hafta sonra dikişler alınır.
- 2-6 ay sonrasında kemik ile entegre olan implantın üzerine 3-10 gün içinde diş kaplama yapılır.
Eğer hastaya kemik tozu operasyonu gerekiyorsa hastanın kemik durumuna göre, çoğunlukla kemik tozu ekleme operasyonları implant yerleştirme işlemi ile aynı seansta yapılır.
Bazı ileri kemik erimesi vakalarında kemik tozu ve kemik doku oluşturma operasyonu önce yapılır. Sonrasında hekimin belirttiği süre kadar (genelde 6 ay) beklenir ve implantlar yerleştirilir.
İmplant Uygulaması Ne Kadar Sürer?
İmplant tedavisinin süresi yapılan işleme göre değişmekle birlikte, ilk muayeneden son kontrollere kadar ortalama 6 ay sürebilir. Her bir işlemin ne kadar sürdüğüne bakacak olursak:
- Yoğun kemik eksikliği varsa ve müstakil kemik tozu operasyonu yapıldıysa, kemik yapısının oluşması ve vidaların yerleştirilmesi için 6 aya kadar beklenebilir.
- İmplant vidalarının ağıza yerleştirilmesi işlemi, implant sayısına göre 30 dakika ile 3 saat arasında sürebilir.
- Dikişlerin alınması için bir hafta beklenmesi gerekir.
- İmplant ile kemiğin entegre olması için 2-6 ay beklenir.
- İmplant üzerine sabit protezlerin yapılması ise 3-10 gün sürer.
İmplant Uygulanırken Ne Kadar Ağrı Hissedilir?
İmplant tedavisi lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için ağrısız bir şekilde tamamlanır. Son teknoloji yardımıyla uygulanan rehberli tedaviler, dikişlerin verdiği rahatsızlıkları ortadan kaldırır. Hasta implant tedavisi sonrasında evine gidebilir. Ancak ameliyatın ardından hasta az da olsa kısa süreliğine ağrı hissedebilir. Ağrı kesici almak ağrının kesilmesi için yeterli olacaktır.
Bazı hastaların dişçi korkusu bulunur ve bunun en önemli sebebi olarak tedavi sırasında duyulan acı gösterilir. Dişçi korkusu bunun dışında birçok sebepten de kaynaklanabilir. Böyle durumlarda sedasyon tekniği ile hasta öncelikle rahatlatılır, ardından lokal anestezi işlemi yapılır.
MDC Diş Polikliniği olarak diş tedavilerinin tam narkoz (uyutulma) ile yapılmasının, çok acil ve zorunlu koşullar dışında tercih edilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Ekibimiz, her yıl 40 ülkeden gelen hastaların dişçi korkularını yenmelerine yardımcı olduğundan, dişçi korkusu konusunda da yoğun bir tecrübe birikimine sahiptir.
İmplant Tedavisi Başarısı Neye Bağlıdır?
İmplant tedavisinin başarısı doktorun mahareti, kullanılan materyal, tedaviyi yapan ekibin tecrübesi ve hastanın dişlerine nasıl baktığı gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.
Öncelikle yüksek kalitede, uzun yıllardır diş hekimleri tarafından sorunsuz bir şekilde uygulanan ve tüm bağımsız uluslararası kuruluşların klinik testlerini başarıyla geçmiş bir implant markası tercih etmeniz tavsiye edilir. Bunun yanında marka kadar vakanıza uygun bir implant modelinin de seçimi önemlidir.
İmplant marka ve modelinin yanında, implantı yapacak diş hekiminin tecrübeli ve yetenekli olması da kritik bir husustur.
İmplant yaptırdıktan 2-6 ay sonra implantın üzerine diş kaplama yapılır. Özellikle ön bölge dişlerde implant üzeri kaplamanın estetik ve hijyen kurallarına uygun şekilde tasarlanarak yapılması gerekir. Bu nedenle seçeceğiniz kliniğin estetik ve sağlıklı kaplama diş yaptığını kontrol etmenizi tavsiye edilir.. Eğer amacınız güzel bir gülüş tasarlatmak ise, seçtiğinizin kliniğin bu konuda yeterli deneyimi ve tercihen kendi laboratuvarına sahip olması önemli bir husustur.
İmplant Dişin Ömrü Ne Kadar?
İmplant diş tedavileri uzun yıllar dayanacak tedavilerdir. Ağız hijyenine dikkat edilmesi halinde, implantlar çoğu zaman ömür boyu kullanılabilir. İmplant üzerine yapılan porselen/zirkon kaplamalar da dayanıklı olmalarına rağmen, ömür boyu dayanacaklarını söylemek çok doğru olmaz.
Ancak ağız sağlığına dikkat edilmesi ve hastanın diş sıkma sorunu olmaması halinde diş kaplamaları uzun yıllar dayanabilir. Garanti politikamız konusunda bilgi edinmek için ilgili sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İmplant diş tedavisinin avantajları nelerdir?
İmplant diş tedavisinin en önemli avantajı uzun ömürlü olmasıdır. İmplantın kendisi ile üzerindeki porselen /zirkonyum kaplama doğru şekilde yapıldığında uzun yıllar dayanacaktır. Bir diğer avantaj, hareketli protez (damak) kullanan hastaların yaşadıkları rahatsızlıkların implant üstü sabit protezde yaşanmamasıdır.
İmplant diş tedavisinin dezavantajları nelerdir?
İmplant diş tedavisinin bilinen herhangi bir dezavantajı yoktur. 1960’lardan beri eksik diş tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Yıllar içinde güvenilirliğini kanıtlamıştır.
İmplant Diş Tedavisinde Kullanılan Markalar
İmplant tedavisi yaklaşık 50 yıldır kullanılan bir yöntemdir. İmplantın kemik ile en iyi ve hızlı şekilde entegre olması için implant firmaları tarafından son teknolojiler kullanılır ve önemli Ar-Ge projeleri yürütülür. Bu kapsamda birçok implant firması tarafından kemiğe daha iyi adapte olan nano yüzeyli ve çok katmanlı titanyum implantlar geliştirilmiştir.
Örneğin diyabet hastalarında yaraların iyileşme süreçleri gecikir. Bu nedenle Straumann firması, çıkardığı son teknoloji özel implant modeli (BLXactive) sayesinde şeker hastaları için (diyabet) daha hızlı iyileşme sağlayabilmiştir.
MDC Diş Polikliniği olarak sadece yüksek teknolojiyi yakalamış, yeniliklerle sürekli kendini geliştiren ve uzun süredir implant pazarında başarısıyla yer edinmiş firmaların implantlarını tercih ediyoruz. Bu çerçevede Straumann (İsviçre), Hiossen (ABD), Megagen Anyridge (Güney Kore) ve Euroteknika (Fransa) firmalarının implantlarını kullanıyoruz.
Bunun yanında Implance gibi yerli implant firmaları ile Nobel, Astra, Bego gibi yabancı implant firmaları da diş hekimleri tarafından tercih edilen markalardır.
İmplant Markası Ne Kadar Önemli?
Eksik diş tedavisinde implant markasının seçimi önemli bir kriterdir. Halihazırda MDC Diş Polikliniği olarak dünyanın en iyi markaları olan Straumann Roxolide, Megagen Anyridge, Euroteknika Naturall ve Hiossen’i kullanıyoruz.
Marka seçiminde dikkat etmeniz gereken hususlar:
- Markanın uzun yıllardır implant üreten, klinik testleri başarıyla geçmiş, FDA onaylı, uzun yıllar boyunca başarısını kanıtlamış olması,
- Seçtiğiniz markanın, ameliyatı yapacak diş hekimi tarafından biliniyor ve daha önce ameliyatlarında bahse konu markayı sürekli kullanmış olması,
- Markanın yanında modelin de seçimi önemlidir. Çünkü bazı markaların alt modelleri olduğu gibi premium modelleri de bulunmaktadır. Bu nedenle genel markanın yanında implantın modeli de önemli bir faktördür.
Türk ve Yabancı İmplant Markaları Arasında Ne Fark Var?
İmplant teknolojileri yaklaşık 50 yıl önce diş tedavilerinde kullanılmaya başlamıştır. Teknolojinin ilerlemesi, klinik testlerden alınan sonuçlara göre implantların geliştirilmesi ile 2000’lerden sonra implant uygulamaları daha da yaygın hale gelmiştir.
Bir implantının hastanın ağzına yerleştirilmesinden ancak 10-20 yıl sonra bazı etkileri (kemik erimesi, periimplantitis vb.) görülebilir. Bu nedenle implant markalarının köklü geçmişe sahip olmaları, uzun yıllardır ürünlerinin klinik testlere tabi tutuluyor olması, nanoteknoloji gibi ileri bioteknoloji tekniklerine sahip olmaları implant markasının güvenilirliğini artırır.
Türk implant firmaları sektöre son yıllarda girmişlerdir. Bu nedenle bazı yabancı firmalara göre daha kısa geçmişe sahiptir. Türk ve yabancı firmalar arasındaki en önemli fark budur.
Bunun yanında, her yabancı markanın üretildiği ülkesi nedeniyle daha kaliteli ve köklü geçmişe sahip olduğu algısı da yanıltıcı olabilir. Bu nedenle, bilinen, uzun yıllardır klinik testlere tabi tutulmuş, güvenilirliği ve başarı oranı kanıtlanmış markaları tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.
MDC Diş Polikliniği ailesi olarak sadece yabancı markalar ile çalışıyoruz. Çalıştığımız markalar sektörün öncü firmaları olup, en ileri teknolojilere ve deneyime sahiptir.
İmplant Fiyatları Ne Kadardır?
İmplant tedavisi fiyatları öncelikle vakaya göre değişir. Kemiği yeterli seviyede olan bir hastayla, ileri seviye kemik erimesi olan hastaya uygulanacak tedaviler birbirinden farklıdır. İlave olarak hekimin tecrübesi, kullanılan implant markası ve modeli tedavinin fiyatında başat rol oynar. İmplant tedavisi fiyatına dair kesin konuşmak için hekimin ön muayenesi gereklidir.
İmplant Diş Sabit Protez Konusunda Sık Sorulan Sorular
İmplant Dişte hangi malzemeler kullanılıyor?
İmplant diş fiyatları neden bu kadar pahalı?
Metale alerjim var, yine de implant yaptırabilir miyim?
İmplant diş ile gerçek diş arasında ne gibi farklar var?
İmplant ile zirkonyum köprü arasındaki farklar nelerdir?
Her ikisi de eksik diş olması halinde uygulanan tedavilerdir. Avantaj ve dezavantajlarını bir tablo halinde görelim.
İmplant Tedavisi:
+ Yandaki dişlerin törpülenmesine gerek yoktur.
+ Köprü tedavisine göre daha uzun ömürlüdür. Sadece üzerindeki kaplamanın belli bir süre sonra değiştirilmesi gerekir.
+ Yandaki dişlere ihtiyaç olmadığından, ağızda hiç diş olmaması halinde bile uygulanabilir.
– Daha pahalı bir tedavi şeklidir.
– Kemiğiniz implant tedavisine uygun olmayabilir
– İmplant yapıldıktan sonra 2-6 ay arasında üzerine diş kaplaması için beklenmektedir.
Köprü Tedavisi:
+ Uzun ömürlü bir tedavidir, ancak belirli bir süre sonra değiştirilmesi gerekir.
+ 3-7 gün içerisinde köprü tedavisi tamamlanabilir
+ İmplant tedavisine kıyasla daha düşük bütçeli bir tedavi şeklidir.
+ Bazı durumlarda implant tedavisine kıyasla daha iyi estetik sonuç sağlanabilir.
– Yandaki dişler, köprünün ayakları vazifesi göreceğinden törpülenerek hazırlanır. Dolayısıyla sağlam dişler köprü yapmak için törpülenmek zorundadır.
İmplant tedavisini şimdi yaptırmak zorunda mıyım? Daha sonra yaptırsam olur mu?
Buna kesin cevap vermek için hekim muayenesi gerekir. Ancak genel kaide olarak eksik dişin tedavisinin en kısa zamanda yapılması diğer dişlere binecek çiğneme kuvvetinin azaltılması açısından önemlidir. Her eksik dişin yerine diğer dişler ilave çiğneme kuvveti ile karşı karşıya kalmaktadır.
Buna ilave olarak yıllar içinde eksik dişin bulunduğu bölgede kemik erimesi yaşanabilir. Bazı durumlarda ise eksik dişin olduğu boşluğa doğru diğer dişlerinizin kayması da söz konusu olabilir. Bu durumda diğer dişlerin arası açılabilir ve estetik açıdan problemler yaşanabilir. Bu nedenlerden dolayı tedavinin mümkün olan en kısa zamanda yaptırılması tavsiye edilmektedir.
Kaç implant dişe ihtiyacım var?
İmplant yaptırdığım anlaşılır mı?
İmplant diş tedavisinde nasıl bir teknoloji kullanılıyor?
İmplant diş tedavisinde dayanıklı ve insan kemiği ile uyumlu titanyum implantlar kullanılır. Bazı önde gelen implant firmaları, titanyum implantların kemik ile en hızlı ve doğru şekilde entegre olmasına yardımcı olacak şekilde nanoteknoloji ve ileri simülasyon teknikleri kullanır.
İmplant tedavisinden önce gerekmesi halinde 3D tomografi çekilerek kemiğin kalınlığı ve boyu tam olarak ölçülür. Özel durumunuza göre diş hekimi ileri cerrahi işlemleri (dikişsiz cerrahi, guide kullanarak cerrahi vb.) tercih edebilir. Bazen de klasik cerrahi yöntemi vakaya göre en uygun yöntem olabilir.
Kendi laboratuvarınızın olması neden önemli?
Garanti politikanız var mı?
Titanyum implant tedavisinde, tedavi 10 yıl, implantın kendisi ömür boyu kırılma garantilidir. İmplantın üzerine yapılan zirkonyum ve porselen kaplama 5 yıl garantilidir.
Ayrıntılı garanti politikamız için ilgili sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İmplant dişlerin bakımını nasıl yapacağım?
Hareketli protez ile sabit protez/implant diş arasında hangi farklar var?
Yıllardır damak kullanıyorum, implant diş için uygun muyum?
İmplant vidaları takıldıktan sonra kaplama yapılana kadar dişsiz mi dolaşacağım?
Protez diş kaç günde takılır?
Dişçi korkum var, bunu aşmam için özel tedavileriniz var mı?
İmplant tedavisi öncesinde sinus lifting yaptırmam gerekiyor dendi, ne yapmalıyım?
Dişlerim kötü görünüyor, çektirip implant yaptırsam olur mu?
İmplant tedavisi eksik dişler için yapılmaktadır ve titanyum implantlar diş kökü görevi görmektedir. Dişlerinizin kötü görünmesi, diş köklerinin sağlıksız olduğu anlamına gelmeyebilir. Bu nedenle öncelikle dişlerinizin muayene edilmesi gerekmektedir.
Köklerin sağlıklı olması halinde, en kötü dişler bile estetik gülüş tasarımı ile harika gülüşlere dönüştürülebilir. Sağlıklı diş köklerinin, en kaliteli implant markasından daha iyi olduğunu lütfen unutmayın.
Her bir eksik diş için bir implant mı yapılıyor?
Dikişsiz implant nedir? Avantajları nedir?
Dikişsiz implant, implant çeneye yerleştirildikten sonra cerrahi dikiş atılmasına gerek kalmadan implantın yapılabilmesine olanak sağlayan bir tekniktir. Böylece hastanın daha sonra dikişlerini aldırmasına gerek kalmaz, dikişsiz olduğundan komplikasyon oluşma ihtimali azalır.
Bazı klinikler tarafından robotik implant tedavisi şeklinde de tanıtılır. Dikişsiz implant uygulama metodu, operasyon öncesi detaylı hazırlık gerektirir. Hastanın 3D tomografisi üzerinden implantın boyu, kalınlığı ve pozisyonu belirlenir ve ona göre ameliyat sırasında kullanılmak üzere cerrahi plak (rehber veya guide) tasarımı yapılır.