Kompozit Bonding

Tek seansta minör diş problemlerinizden kurtulun.

Dişlerinizde kalıcı bir değişiklik yaptırmaya hazır değil misiniz? Sizin için güzel bir haberimiz var. Gülüşünüzü ufak dokunuşlarla tek seansta değiştirmek bonding uygulaması sayesinde mümkün.

Yaprak Porselen İle Kaplama
Renk Sorunları
s s
Lamine Kaplama Hastası
Yaprak Porselen İle Kaplama
Aralıklı Dişler
s s
Yaprak Porselen İle Kaplama
Form Ve Renk Şikayetleri
s s

Hasta Deneyimleri

Video Yorumlar
Google Yorumları
MDC Dent’e gelmeden önce her güldüğümde ellerimle ağzımı kapatmaktan çok yorulmuştum. Sosyal ortamlara girmekte zorlanıyordum. Instagram’da, gülen bir tane fotoğrafım yoktu. Sadece bir haftada hayatım değişti.
Gabrielle
A.B.D.
Muhteşem Değişim
Diş Beyazlatma Tedavisi

Kompozit Bonding Uygulaması Nedir?

Bonding uygulaması veya dental bonding uygulaması olarak da bilinen kompozit bonding uygulaması dişlerdeki minör kusurların giderilmesi, özellikle ön dişlerdeki küçük aralıkların kapanması, veya dişlerdeki renk değişikliklerinin giderilmesinde başvurulan bir tedavi yöntemidir.

Dişle aynı renkteki kompozit dolgu malzemelerinin dişin üst yüzeyine uygulanması ile diş üzerinde tıpkı doğal diş gibi görünen bir tabaka oluşturulur ve bu sayede küçük estetik diş problemleri giderilmiş olur.

Özellikle fiyat ve tedavi süresi avantajından dolayı tercih edilen bir tedavi türü olan bonding uygulaması, vakanın uygun olması halinde yaprak porselen lamine veneer kaplamaya bir alternatif olabilmektedir.

Bonding ile Yaprak Porselen Arasındaki farklar nelerdir?

Bonding Uygulaması ve Yaprak Porselen diş kaplama uygulaması birbirlerine alternatif olabilecek uygulamalardır. Bu iki tedavi yöntemi arasındaki farkları aşağıda sizin için inceledik:

1. Malzeme Açısından Farklar

Bonding uygulamasında kullanılan malzeme, oldukça kuvvetli bir plastiktir ve bu kompozit malzeme dişin ihtiyaç olan yüzeyine yapıştırıldıktan sonra özel bir ışık yardımıyla sertleştirilir. Daha sonra nihai şekli verilen kompozit malzeme ile dişin gereken yerleri kaplanmış olur.

Yaprak Porselen ise, isminden de anlaşılacağı gibi porselen alaşım bir malzemeden imal edilmektedir. Porselen malzeme özellkleri açısından ışık geçirgenliği daha fazla olan ve lekelenmeyen bir malzemedir. Bu nedenle bonding sonrasında yaşanan renk değişikliği problemleri porselen kaplamalarda yaşanmamaktadır.

Bleaching Yapılmış Hasta

2. Uygulama açısından farklar

Bonding uygulamasında dişlerin üzerine/arasına koyulan kompozit malzelemer, özel bir ışık marifetiyle katılaştırılır. Restorasyonun tamamlanmasının ardından nihai şekillendirme ve cilalama işlemleri yapılarak hastanın yeni gülüşünü kazanması sağlanır.

Bonding uygulamasında diş hekiminin dışarıdan teknik veya artistik yardım almasına ihtiyaç duyulmaz. Daha çok, ön dişlere farkı bir metotla yapılan bir dolgu işlemi gibi düşünebilirsiniz.

Yaprak Porselen Kaplama veya Zirkon Kaplama uygulamaları ise daha kompleks ve artistik bakış açısının gerektiği, kalabalık bir ekip çalışmasına ihtiyaç duyulan tedavilerdir. Özellikle yaprak porselen kaplama, doktor mahareti ve laboratuvarın artistik dokunuşu ile istenen seviyeye gelebilmekte, bu şartlardan birinin eksikliği durumunda arzu edilen sonuçlara ulaşılamamaktadır.

Bonding’in aksine yaprak porselen uygulamaları birçok aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamaları kısaca

  • Dişlerin yaprak porselenlerin yapışması için hazırlanması
  • Ağız yapısının ölçüsünün alınması
  • Kaplanacak dişlere özel kalıpların oluşturulması
  • Porselen dişlerin laboratuvarda kalıplanması, fırınlanması ve cilalanması
  • Ağız içi provalarının yapılması
  • Yapıştırma ve sonrasında son kontrollerin yapılması

Şeklinde sıralayabiliriz.

Görüldüğü gibi, yaprak porselen uygulaması aşamaları açısından bonding uygulamasından çok daha karmaşık ve ekip çalışması gerektiren bir uygulamadır.

Muayene İçin Lütfen Formu Doldurun.







    Gizlilik Sözleşmesi

    IMG_5550 (1)
    105A0546

    3. Tedavi Süresi açısından farklar

    Bonding ve Yaprak Porselen uygulaması arasındaki metodoloji farkı süreyi de etkilemektedir. Normal bir bonding işlemi, tek seansta biterken, yaprak porselen lamina veneer kaplama işlemi için 3-5 seans gerekebilmekte, tüm tedavi süresi 1 haftayı bulabilmektedir.

    4. Tedavi sonrası bakım açısından farklar

    Her iki uygulamadan sonra rutin diş bakımı, ağız içi hijyeni ve rutin diş doktoru kontrollerine devam edilmelidir.

    Bunlara ilaveten bonding uygulaması yaptıran hastaların tüketilen gıda maddelerinin nevine göre dişlerin renginde yaşanabilecek değişikliklere hazır olmaları gerekmektedir. Yoğun çay, kahve, şarap tüketimi ve sigara alışkanlıkları, bonding uygulaması yapılan dişlerin zamanla ilk renklerini kaybetmesine yol açabilecektir.

    5. Fiyat açısından farklar

    Bonding tedavisi; ihtiyaç duyulan malzemenin görece daha uygun olması, tek seansta tamamlanan bir işlem olması, sadece diş hekiminin çalışmasıyla sonuçlanması bir diğer deyişle bir ekip çalışmasına ihtiyaç duymaması gibi sebeplerden ötürü Yaprak Porselen Kaplama uygulamalarına nazaran daha uygun bir tedavi yöntemidir.

    Güncel bonding uygulaması fiyatları ve yaprak porselen kaplama fiyatları karşılaştırması için fiyat sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

    Bonding konusunda sık sorulan sorular​

    Bonding konusunda sıkça karşılaştığımız sorular ve cevapları aşağıda sıralanmıştır. Cevabını bulamadığınız sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Bonding Uygulaması kimlere yapılabilir?

    Bonding uygulamasının temel kitlesi, dişleri arasında hafif aralıklar bulunan, hafif çapraşıklıklar ve kırıklar olan hastalardır. Aralıkların düzeyi arttıkça bonding tedavisinin başarı şansı azalmaktadır.

    Eğer bir vakada çapraşık dişlerin sayısı fazla veya çapraşıklık miktarı yoğunsa, bu durumda öncelikle ortodonti tedavisi ile dişlerin yerleşimi düzenlenir ve daha sonra bonding tedavisi uygulanabilir.

    Bonding Uygulaması ne kadar sürede tamamlanır?

    Bonding uygulaması tek seansta tamamlanan bir tedavidir. Dolayısıyla 1 saat gibi bir sürede tamamlanmaktadır.

    Bonding Uygulaması ne kadar kalıcıdır? Ömrü ne kadar?

    Bonding uygulamasının ömrü uygulamanın hangi dişe yapıldığına ve dişlerin kullanım şekline bağlıdır. Bununla birlikte başarılı bir bonding uygulaması 5-8 yıl arasında ağızda kalabilmektedir.

    5-8 yıllık sürenin materyal ömrü olduğunu unutmamak gerekir. Ağızda kalan materyalin ilk günkü rengini koruması bonding uygulamasında çok mümkün olmamaktadır. Rutin doktor kontrolleri ve günlük yoğun ağız hijyeninin sağlandığı durumlarda dahi, bonding uygulanan dişlerin renginde zamanla değişiklikler normal karşılanmalıdır.

    Bonding Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

    Doğal Diş Dokusunun Korunması

    Bonding uygulamasında doğal diş dokusu azami oranda korunabilmektedir. Olası bir değişiklik gerektiğinde bonding uygulaması uygulanan yüzeydeki kompozit materyal söküldüğünde, diş eski haline dönmüş olmaktadır.

    Hızlı Bir Uygulama Olması

    Alternatifleri olan zirkonyum kron ve yaprak porselen uygulamalarına nazaran bonding uygulaması tek seanslık bir işlemdir.

    Fiyat Avantajı

    Kısa süren bir uygulama olması, laboratuvar desteğine ihtiyaç duyulmaması,ve kullanılan malzemenin nispeten ucuz olması sayesinde bonding uygulaması alternatiflerine göre oldukça hesaplı bir uygulamadır. Farklı kliniklerdeki bonding uygulamaları arasında gördüğünüz fiyat farkı tamamen diş hekiminin tecrübesi ile doğru orantılıdır.

    Değişikliğe Açık Bir Uygulama Olması

    Başta da belirttiğimiz gibi, bonding uygulaması diş dokusuna az müdahale edilen bir uygulamadır. Bu sayede herhangi bir değişiklik yapılmak istendiğinde, tek seansta bu değişiklik gerçekleşmektedir.

    Bonding Uygulamasının Dezavantajları Nelerdir?

    Zamanla Değişen Renk
    Bonding uygulamasında dişlerin rengini belirleyebilmek mümkündür. Ancak kullanılan materyal dış etkilere karşı hassas olduğundan, yeme içme alışkanlıkları bonding yapılan dişlerin zamanla lekelenmesine sebep olmaktadır. Bu durum ise, bonding yapılan dişler ile, doğal dişler arasında zamanla renk farklılığı görülmesine sebep olabilmektedir.
    Çatlama/Kırılma Olasılığı
    Diğer alternatiflerine göre bonding uygulaması ile kaplanan dişler daha kısa bir ömre sahiptir. Bu süre kullanım alışkanlıkları ve ağız hijyeni rutinleriniz ile doğrudan orantılıdır. Sağlıklı dişlerle yapılmamasını önerdiğimiz ,sert maddeleri ısırma, diş sıkma gibi alışkanlıklardan bonding uygulamasından sonra da uzak durmak gerekmektedir.
    Hacimli Görüntü
    Diş yüzeyinde çok az müdahale olması, dişlerin üzerine gelen her ilave materyalin diş hacmini artırmasına sebep olmaktadır. Bu durum bazı hastalarda fark edilmezken, bazı hastalarda doğal olmayan bir hacim görüntüsüne sebep olmaktadır. Dişler dudak dokusunu öne itebilmekte ve istenmeyen bir görüntü oluşabilmektedir. Bu dezavantajın önüne geçebilmek adına, materyalin son halini alıp sertleştirilmesinden önce, gülüş tasarımı ile dişlerin son hal görülebilmekte ve karar değiştirilebilmektedir.

    Bonding Uygulamasının Alternatifleri Nelerdir?

    Bonding uygulamasının temel alternatifleri Yaprak Porselen / Non-Prep Porselen uygulaması veya Zirkonyum Kron uygulamasıdır. Ağız yapınıza en uygun uygulamayı öğrenmenin en hızlı vegüvenilir yolu, doktorunuzun size özel bir muayene yaparak ihtiyaçlarınızı belirlemesidir.

    Bonding Uygulaması Fiyatları Nelerdir?

    MDC Dent’te uygulanan bonding uygulaması fiyatları için lütfen fiyat sayfamızı ziyaret edin.
    Up
    d

    Welcome to Reina

    Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

    Monday to Friday 09:00 - 18:30
    Saturday 09:00 - 12:30
    Sunday 09:00 - 12:30